Inga bilder idag, men lite kort iaf. Johan har gjort iordning belysning i trappen, gästrummet är i princip klart och nya frysboxen är på plats!
Var ett tag sen jag skrev om Alvas framsteg så vi gör en update där med! Hennes nionde tand ser äntligen ut att spricka igenom!, hon bara går och går inne nu, säger nä till det mesta, säger äta när det nalkas mat, kan kamma håret själv, förstår när vi ber henne ge mamma/pappa något, förstår att man inte ska stoppa vissa saker i munnen, är envis till tusen och en vilja av stål!
Idag lärde hon sig att själv gå upp i våran lilla och smala rutschkana och även åka ner själv:)
Hon verkar trivas superbra då hon skrattar mycket, äter bättre och sover som en stock!
Åh, glömde ju helt bort att ge receptet på källarfranskan till dig.. du skulle hojtat till :) Men här är det iallafall:
SvaraRadera75g margarin eller smör
5dl mjölk
50g jäst
2 tsk salt
2tsk socker (jag brukar ta lite honung/sirap)
ca 1,3l vetemjöl
Smält matfettet i en kastrull, häll på vätskan och värm till 37grader. Smula ner jästen och häll över degvätskan. Häll sedan i salt och socker. Arbeta sedan in 2/3 delar av mjölet lite i taget,tills den är seg och släpper bunken. Låt sedan jäsa 30-60 min till dubbel storlek. Knåda in resten av mjölet, (knådningen är viktig för att brödet ska få jämn porighet och bli högt). Forma sedan degen till jämntjocka längder och skär dem tvärs över i lika stora bitar med en vass kniv eller degskrapa. vända dem i mjöl innan du lägger den på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem sedan jäsa under bakduk igen tills de nått knappt dubbelstorlek. Jäser de för lite blir de torra och hårda, för länge mister de elasticiteten och sjunker ihop. Grädda 250 grader i ca 8 minuter. :) Lycka till, hur gott som helst! :)